top of page

Een mycose- ofwel schimmelnagel is een verdikte nagel en heeft een witte, gele en/of bruinachtige verkleuring. De oorzaak hiervan kan een ziekte en of besmetting zijn.

 

Een mycosenagel gaat nooit spontaan over. Het zal eerder erger worden dan minder wanneer men er niets aan doet. Een mycosenagel is echt niet alleen een cosmetisch probleem. Doordat de nagel dikker wordt, kan deze klachten gaan geven zoals druk, ingroeien en ontsteken.

 

Tijdens een pedicurebehandeling kan ik de nagel door het frezen dun en glad gemaakt worden. Dit doe ik om de extra druk op het nagelbed of andere plaatsen ter hoogte van de teen te voorkomen. Daarna worden de nagelwallen drukvrij gelegd.

Als de nagel zover is aangetast dat deze verwijderd moet worden, zal ik een nagelreparatie toepassen. Dit doe ik met NCM sculpture gel en dat is zeer  geschikt voor het repareren van bijvoorbeeld een (brokkelige)mycosenagel of trauma(stoot)nagel. Met behulp van deze flexibele gel wordt er een nieuwe nagel gecreëerd. Door de transparantie van de gel kan de mycose gecontroleerd blijven. Met een schimmeltinctuur en schimmelspray zal de schimmel aangepakt worden. 

Ik zal een behandelplan met u bespreken en u krijgt een folder mee over de leefregels bij mycosenagels.

 

bottom of page